CEVİZLİ GÜLLAÇ TARİFİ

Hanımlar! Bugün sizlere Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Güllaç tatlısı tarifi ile geldim.
Tarifimiz oldukça kolay ve pratik;


Malzemeler:
* 10 adet güllaç yufkası
* 2 litre süt
*2,5 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*Bir miktar yeşil fıstık
*1 kase dövülmüş ceviz içi
*Bir miktar vişne
*1 paket şekerli vanilin


Yapılışı:
Tencereye alınan süt , vanilya ve şekeri ılıktan biraz sıcak olacak kıvama gelinceye kadar karıştırarak ısıtalım, marketlerden satın aldığımız güllaç yapraklarını parlak yüzeyleri üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim.
Her yaprağı ayrı ayrı yerleştirelim ve aralarına şekerli sütümüzü ilave edelim. 5. sıraya geldiğimizde hindistan cevizi ve normal cevizimizi ekleyelim 10. kata kadar yaprakları ıslatmaya devam edelim.
Yerleştirme işlemimiz bittiyse eğer en üst kata artan cevizlerimizden, yeşil fıstıklarımızdan ve vişnelerimizden ekleyerek, servise alalım.
Afiyet olsun...

0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

 

RABİA NIN MUTFAĞI COPYRIGHT©2016-2017. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN